americano słabsze z mlekiem 3,2%


Określenie "słabsze" oznacza tradycyjną wersję tego napoju. Americano powstało jako alternatywa dla tradycyjnego espresso, bo turyści ze stanów, którzy nie byli przyzwyczajeni do mocnej "małej czarnej" rozcieńczali ją gorącą wodą. Tym sposobem mogli cię cieszyć dużym kubkiem czarnej kawy, który miał słabszy smak. Włosi nie byli zachwyceni takim traktowaniem kawy dlatego przekornie nazwali je "americano".

Kawa - Italian Roast - Etno Cafe

Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w ciemnym stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.

Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia
Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon
Obróbka ziarna: Natural